5x tips voor de perfecte thuiswerkplek

Werkzoekenden
Je thuiswerkplek inrichten doe je met deze tips!

Als je student bent, heb je nog ontelbaar veel uren studeren voor de boeg. Dit doe je soms in de bibliotheek, maar vaak ook lekker thuis. Daarnaast kan je ook als student zijnde een studenten bijbaan vanuit huis nemen. Er zijn weinig bijbanen die zo perfect te combineren zijn als studentenwerk vanuit huis doen. Maar als je zoveel thuis zit, dan wil je natuurlijk wel een perfecte thuiswerkplek inrichten. Wij geven je tips!

Multifunctionele thuiswerkplek voor studenten

Als je op jezelf woont als student zijnde, kunnen we bijna wel met zekerheid zeggen dat je weinig plek hebt. Daarom moeten we slim zijn en een multifunctionele plek creëren. Allereerst heb je een tafel nodig. Kies niet voor de allereerste tegenkomt in een kringloopwinkel! Kies een tafel die je in hoogte kan verstellen, kan aanpassen qua formaat of zelfs kan in- en uitklappen. Zo’n tafel gebruik je het liefste natuurlijk ook gewoon als beerpongta… eh eettafel!

Tip: Zorg voor een lege lade, of koop een mooie mand waar je al je studeermateriaal in kan gooien na een lange dag studeren. Weg met die notitieblokken, memoblaadjes en markeerstiften. Op die manier kan je privé en studie een beetje gescheiden houden. Er moet natuurlijk wel gegeten én feest gevierd worden in het studentenleven.

Goede stoel

Na een goede tafel wil je natuurlijk wel een goede stoel hebben. We snappen het als je niet wil gaan voor een stoel die helemaal ergonomisch correct is, want laten we eerlijk zijn: echt knap zijn ze niet.

Gelukkig kan je ook mooie stoelen gebruiken als goede zitstoel. Het belangrijkste is dat je knieën in een nette 45 graden staan. Te laag is niet goed voor je rug, maar te hoog ook niet. Kies voor een stoel met een rechte rugleuning. Als het een houten stoel is dan kan je een kussentje in je onderrug doen. Als je gaat voor een stoel zonder armleuningen, dan past ‘ie vaak wel onder elke tafel en staat ie niet gauw in de weg in je studentenkamer.

Geen vervelend lichtinval

Niets zo ergerlijk als de zon die in je laptop scherm reflecteert en gelukkig is daar een oplossing voor: raamdecoratie! Je kan ‘t op maat laten maken, maar bij de grotere woonwinkels scoor je ze in verschillende maten tegen een fijne prijs. Net zo handig dus!

Accessoires

En dan last but not least: de accessoires! Naast dat je thuiswerkplek functioneel moet zijn, wil je het ook wel gezellig maken. Zeker als je thuiswerkplek middenin je studentenkamer of -studio staat. Kies voor fotolijsten, koop online een aantal mooie prints en hang ze op aan de muur. Tegenwoordig zijn wandvaasjes helemaal leuk, zet er wat gedroogde bloemen in en je muur wordt beetje bij beetje een inspirerende wand!

Tip: Mag je van je huisbaas niet boren in de muren? Google dan eens op spijker zonder boren. Dat zijn klevende spijkers die je zonder schade ook weer van je muur af haalt. We love it!

Werken vanuit huis voor studenten

En dan is het tijd om die perfecte studenten bijbaan te scoren: de bijbaan vanuit huis. Er zijn veel verschillende opties wat betreft bijbanen voor studenten die je vanaf je nieuwe thuiswerkplek kan uitvoeren. Denk aan callcenters, aan de slag als blogger of grote bedrijven helpen met de klantenservice. Bij al deze bijbanen moet je vaak wel een cursus uitvoeren op locatie, maar als je die eenmaal hebt behaald kan je lekker vanuit huis werken.

Andere bekeken ook

6x leerzame bijbanen voor studenten die goed zijn voor je carrière

6x leerzame bijbanen voor studenten die goed zijn voor je carrière

In de dynamische wereld van vandaag is een bijbaan niet alleen een manier om je ...
Introductieweken 2023: vind jouw ideale studenten bijbaan

Introductieweken 2023: vind jouw ideale studenten bijbaan

Zo lang als het studiejaar duurt, zo snel gaat de zomervakantie. Er is een grote kans
Je nieuwe studentenstad leren kennen doe je zo!

Je nieuwe studentenstad leren kennen doe je zo!

Deze week zijn alle studenten in Nederland begonnen aan hun (studie). In delen van ...
Zo plan je studie en werk tijdens tentamenweek

Zo plan je studie en werk tijdens tentamenweek

Oktober is de maand waarin op veel hogescholen en universiteiten de eerste ...
Solliciteren: zo krijg je minder stress van een sollicitatiegesprek

Solliciteren: zo krijg je minder stress van een sollicitatiegesprek

Solliciteren is écht zo’n ding waar je beter in wordt naarmate je het vaker doet. ...