Hoe zorg je voor een betrouwbaar profiel?

Werkzoekenden

Je hebt de keuze gemaakt om op zoek te gaan naar een studenten bijbaan zodat je geld kan verdienen, werkervaring opbouwt en nieuwe mensen gaat ontmoeten. De slimste manier is door je in te schrijven bij een vacaturebank voor studenten. Studentenmatch vindt het belangrijk dat jij als student een bijbaan vindt die past bij jou, jouw wensen en je toekomstplannen. Een betrouwbaar profiel is dé manier om snel een leuke bijbaan voor studenten te vinden.

 

Profiel aanmaken op Studentenmatch

Bij Studentenmatch kan je een profiel aanmaken waarop jij aan potentiële werkgevers kan laten weten wie jij bent en waarom jij een goede aanvulling voor het bedrijf zou zijn. Het allerbelangrijkste is eigenlijk ook gelijk het simpelste: zorg dat je jouw profiel zo volledig mogelijk invult. Vul het ook in als je nog geen of weinig werkervaring hebt.

Studentenmatch is speciaal in het leven geroepen voor jou en jouw medestudenten. Dit betekent dat werkgevers ervan op de hoogte zijn dat je nog geen jarenlange werkervaring hebt. Sterker nog: het is voor werkgevers heel interessant om studenten aan te nemen, want jullie hebben nog een frisse blik, goede ideeën en staan aan het begin van jullie carrière.

 

Motivatie schrijven

Dan de volgende stap: het schrijven van een motivatie. Een motivatie is voor werkgevers heel interessant om te lezen, omdat ze daaruit kunnen opmaken wat precies de reden is waarom jij wil werken. Is het alleen het geld? Dan zullen ze liever iemand kiezen die zegt dat ze naast het salaris, ook graag nieuwe dingen wil leren die een aanvulling zijn op haar studie, graag haar tijd nuttig besteed of op zoek is naar een studentenwerkplek waar ze haar talenten kan laten zien.

 

Vraag om input

Als je het lastig vindt om te bedenken waarom jij een goede aanvulling zou zijn voor het bedrijf, vraag dan eens aan je ouders, vrienden en klasgenoten wat ze nou écht een fijne eigenschap van jou vinden. De antwoorden hierop verwerk jij in je motivatie. Eigenschappen zijn hele duidelijke aanwijzingen voor werkgevers om te bepalen of jij goed in een team past. Zeker doen dus, ook als je wel weet wat je wilt schrijven in je motivatie is dit slim (en leuk!) om te vragen aan de mensen om je heen.

 

Referenties en aanbevelingen vragen

Daarnaast is het ook interessant om referenties op te vragen bij eerdere werkgevers. Als je nog geen eerdere studenten bijbaan hebt gehad, dan kan je ook andere mensen vragen om een aanbeveling. Misschien heb je al wel eens stage gelopen, heb je regelmatig op kinderen gepast of vrijwilligerswerk gedaan. Eigenlijk is iedereen waar je ooit een soort samenwerking mee hebt gedaan een mogelijke goede referentie of aanbeveling. Graaf goed in je geheugen en stuur deze mensen een mailtje met de vraag of ze in een paar zinnen kunnen omschrijven waarom het zo fijn is om met jou samen te werken.

 

Curriculum Vitae (cv) maken

Als je al deze informatie hebt verzameld ga je aan de slag met je Curriculum Vitae; ook wel je cv genoemd. Je cv is, naast je motivatie om te werken, één van de belangrijkste onderdelen als je gaat studeren. Als te zien is dat je goed hebt nagedacht over je cv, alle informatie erop staat en foutloos is geschreven, dan ben je al halverwege. Hieronder vind je een snelle opsomming van de onmisbare onderdelen voor een cv:

  • Persoonlijke gegevens;
  • Opleidingen;
  • Stages;
  • Werkervaring;
  • Vaardigheden;
  • Andere werkzaamheden;
  • Referenties en aanbevelingen.

Veel mensen plaatsen ook een kleine foto van zichzelf op het cv. Tegenwoordig hoeft deze foto niet meer zo formeel en statisch te zijn. Een spontane, lachende foto wordt ook geaccepteerd. Maar laten we duidelijk zijn: foto’s in zwemkleding is not done. Dan kan je beter geen foto plaatsen. Op onze pagina “zo maak je je cv” vind je uitgebreidere informatie over het maken van je cv.

Andere bekeken ook

Hoe zorg je voor een betrouwbaar profiel?

Hoe zorg je voor een betrouwbaar profiel?

Je hebt de keuze gemaakt om op zoek te gaan naar een studenten bijbaan zodat je geld ...
Deze bijbanen zorgen voor een goedkoper studentenleven!

Deze bijbanen zorgen voor een goedkoper studentenleven!

Een bijbaan die lekker verdient is natuurlijk fijn, maar weet je wat helemaal chill ...
Dit moet (en wil) je regelen vóór een stagiair start met stage lopen

Dit moet (en wil) je regelen vóór een stagiair start met stage lopen

Voor veel werkgevers is een stagiair aannemen een slimme keuze. Ze zijn jong, ...
Dit moet (en wil) je regelen vóór een stagiair start met stage lopen

Dit moet (en wil) je regelen vóór een stagiair start met stage lopen

Voor veel werkgevers is een stagiair aannemen een slimme keuze. Ze zijn jong, ...
5x leuke bijbanen voor studenten die je in elke stad vindt

5x leuke bijbanen voor studenten die je in elke stad vindt

Iedere stad heeft z’n eigen bezienswaardigheden, leuke hoekjes en verborgen parels. ...