Deze bijbanen zorgen voor een goedkoper studentenleven!

Werkzoekenden
Besparen op het studentenleven? Ga voor een bijbaantje waarbij je meer krijgt dan alleen een goed salaris.

Een bijbaan die lekker verdient is natuurlijk fijn, maar weet je wat helemaal chill is: een bijbaan die zorgt voor een goedkoper studentenleven. En dan bedoelen we geen salarisverhoging, al is dat natuurlijk altijd welkom. We vertellen je er meer over:

Geld overhouden door slim een studentenbijbaan te kiezen

Is het maandelijks echt moeilijk om rond te komen? Dan is stap één natuurlijk kijken of het mogelijk is of je salarisverhoging kan krijgen. Zo niet? Dan ga je op zoek naar een andere bijbaan, waar je 1. Méér verdient en 2. Je geld overhoudt door het soort bijbaan. Je kan namelijk geld besparen op je dagelijkse kosten door slimme bijbaantjes te nemen.

Werken in de horeca

Als je werkt in de horeca en specifiek aangeeft dat jij wel wil werken rondom en tijdens etenstijd, dan kan je vaak mee eten bij het restaurant. Hóe handig is dat. Doe dat 3 dagen in de week en je bespaart een hoop geld bij het boodschappen doen! En als er wat over is dan neem je dat natuurlijk mee naar huis, als dat mag. Restjes zijn de dag erna nòg lekkerder, zeggen ze!

Koffietentje

Ben je groot fan van lekkere bakkies koffie, latte’s en het koekje dat je erbij krijgt? Snappen we, maar doe dat elke dag een paar keer en je bent gauw arm. Ga aan de slag in een koffietentje, bij voorkeur als barista natuurlijk en drink de lekkerste koffie’s tijdens werktijd. Met een beetje geluk kan je ook een broodje van de zaak weghappen in je pauze. Dat zal je een hoop geld besparen!

Magazijn medewerker

Als medewerker in een magazijn ben je de hele dag aan het sjouwen, tillen en zet je veel stappen. Daar haal je je beweging wel uit, dus zeg dat sportschoolabonnement maar op, want die heb je niet meer nodig! Je zult merken dat je heel snel sterk wordt en ook je conditie verbetert. Dit geldt overigens ook als je aan de slag gaat als verhuizer natuurlijk!

Fietsbezorger

Ben je op zoek naar een bijbaan waarbij je een beetje fit wordt? Dan is het bezorgen van pakketjes of eten op de fiets jouw perfecte bijbaan. Je trapt elke werkdag flink wat kilometers weg en dat zul je snel genoeg merken aan je lijf en je conditie.

Werken in een winkel

Als je aan de slag gaat als verkoper in een winkel dan krijg je vaak korting op het assortiment. Afhankelijk van het soort winkel het is, is het natuurlijk ideaal om gebruik te maken van deze korting. Koop hier je kleding, of als het een winkel is met spullen dan kan je natuurlijk ook cadeautjes kopen voor familie, vrienden en vriendinnen. Wellicht een slim idee ook om voor de feestdagen hier wat te kopen met je personeelskorting!

Welke bijbaan heb jij waarbij je bespaart op het dagelijkse studentenleven? Laat het weten, dan schrijven we er binnenkort nog een blog over! En wil je in de tussentijd wel solliciteren op een bijbaan waarbij je geld kan besparen? Check dan even onze nieuwste vacatures!

Andere bekeken ook

Dit moet (en wil) je regelen vóór een stagiair start met stage lopen

Dit moet (en wil) je regelen vóór een stagiair start met stage lopen

Voor veel werkgevers is een stagiair aannemen een slimme keuze. Ze zijn jong, ...
Je talenten inzetten voor het vinden van een nieuwe studentenbijbaan

Je talenten inzetten voor het vinden van een nieuwe studentenbijbaan

Als student zijnde wil je eigenlijk maar één ding: naast je studie geld verdienen ...
Stageperiode komt eraan: zo vind jij de ideale stagiair voor jouw bedrijf

Stageperiode komt eraan: zo vind jij de ideale stagiair voor jouw bedrijf

De meeste studenten moeten tijdens de studieperiode minstens één keer stage lopen. ...
Zo scoor je een toffe stageplek voor de volgende stageperiode!

Zo scoor je een toffe stageplek voor de volgende stageperiode!

Hey jij daar! Zoek jij nog een stageplek voor aankomende februari? Dan is deze blog ...
Hoe zorg je voor een betrouwbaar profiel?

Hoe zorg je voor een betrouwbaar profiel?

Je hebt de keuze gemaakt om op zoek te gaan naar een studenten bijbaan zodat je geld ...