Voordelen van een bijbaan die past bij je studie

Werkzoekenden
Dit zijn de voordelen als je kiest voor een bijbaan die past bij je studie!

Een bijbaan is natuurlijk ideaal als je wat meer geld wil hebben om te besteden tijdens je studententijd. Zeker als je op jezelf woont is elke euro mooi meegenomen! Je kan gaan voor het standaard bijbaantje als vakkenvuller of in de afwas van het restaurant onder je studentenhuis, maar je kan ook kiezen voor een studenten bijbaan die past bij je studie. Wij vertellen je over de vele voordelen van het kiezen van een bijbaan die past bij je studie. Lees je mee?

Relevante werkervaring

Die studiekeuze die je hebt gemaakt, die heb je natuurlijk niet zomaar gemaakt. De studie lijkt je wel wat, je hebt interessante lessen, maar vooral het werkveld waar je over een aantal jaar terechtkomt spreekt je aan. Dit is precies de reden waarom je op zoek zou willen gaan naar een bijbaan die past bij je studie. Je gaat dan gelijk al aan de slag in jouw werkveld en daarmee bouw je relevante werkervaring op. Naast leuk, is dat ook héél slim om te doen.

Cv opbouwen

Een bijbaan die past bij je studie is superslim om te doen, omdat je daarmee ook een heel sterk cv opbouwt. Tegen de tijd dat jij gaat solliciteren naar een startersfunctie, heb jij er al een aantal jaar werkervaring op zitten. Die jaren werk kan je voor altijd optellen bij je jaren werkervaring. Dat gaat je zeker weten helpen als je gaat solliciteren op een gewilde functie.

Tip: een goed cv maken? Lees dan onze sollicitatietips: cv maken!

Netwerk

Daarbij bouw je natuurlijk ook al een heel netwerk op die zich bevindt in jouw toekomstige branche. Of je als student jarenlang bij hetzelfde bedrijf blijft werken, of gaat jobhoppen tussen bijbanen die aansluiten op jouw studie: je leert veel mensen kennen. Al deze mensen zijn weer mogelijke ingangen bij toffe projecten, bedrijven of samenwerkingen.

Je bepaalt je eigen toekomst

Door nu al te werken in jouw toekomstige branche, kan je nu al sturing geven aan je carrière. Wie weet kom je er nu al wel achter dat je een bepaald gedeelte van je studie niét leuk vindt als baan. Daar ben jij dan nu al achter gekomen! Dan kan je al wat bijsturen zodat je straks, tegen het einde van je studie, gelijk kan solliciteren op een échte grote-mensen-baan waar jij gelukkig van wordt!

Motivatie

Bovenstaande punten zullen allemaal bijdragen aan je motivatie om iedere dag weer aan je studie te zitten, of om aan het werk te gaan. Als je je studie én bijbaan leuk vindt, dan is het ook niet zo erg om druk bezig te zijn met deze dingen. Maar het is natuurlijk wel belangrijk dat je ook tijd vrijmaakt om leuke dingen te doen! Werkgeluk is heel belangrijk, daar zal je nog wel achter komen, maar tijd maken om rust te nemen of om leuke dingen te doen is net zo belangrijk.

Op zoek naar die toffe studenten bijbaan? Op Studentenmatch kan je de vacatures gemakkelijk filteren op beroepsgroep. Zo heb je lekker snel een overzicht van mooie bedrijven en vette functies!

Andere bekeken ook

Zo plan je studie en werk tijdens tentamenweek

Zo plan je studie en werk tijdens tentamenweek

Oktober is de maand waarin op veel hogescholen en universiteiten de eerste ...
Hoge werkdruk als student: hoe ga je er mee om?

Hoge werkdruk als student: hoe ga je er mee om?

Je bent er maar druk mee, dat studentenleven. Studeren, vrienden, sporten, je ...
Hoe schrijf je een goede vacature

Hoe schrijf je een goede vacature

Studentenmatch is bedacht om getalenteerde studenten te matchen met goede werkgevers.
Voordelen van een bijbaan die past bij je studie

Voordelen van een bijbaan die past bij je studie

Een bijbaan is natuurlijk ideaal als je wat meer geld wil hebben om te besteden ...
Deze bijbanen zorgen voor een goedkoper studentenleven!

Deze bijbanen zorgen voor een goedkoper studentenleven!

Een bijbaan die lekker verdient is natuurlijk fijn, maar weet je wat helemaal chill ...