5x leuke bijbanen voor studenten die je in elke stad vindt

Werkzoekenden
5x de leukste bijbanen voor studenten die je in iedere studentenstad kan vinden

Iedere stad heeft z’n eigen bezienswaardigheden, leuke hoekjes en verborgen parels. Vaak zijn daar ook de leukste bijbanen voor studenten te vinden. Helaas zijn alle vacatures daar al vervuld voordat ze online staan. Maar wist je dat er super leuke studenten bijbanen zijn die je in élke studentenstad kan vinden? Wij vertellen je welke bijbanen voor studenten het leukste zijn!

Rondleider door stad

Trots op je woonplaats? Word dan stadsgids! Wat betreft ons één van de leukste bijbanen die je kan hebben als student. Je bent in de buitenlucht, je ontmoet veel mensen, kan jouw enthousiasme delen over jouw studentenstad en je krijgt er ook nog eens geld voor! Een win-win-win-win situatie, zeg maar.

Werken bij het leukste café van de stad

Soms heb je van die cafés waar je je gelijk thuis voelt zodra je binnenkomt. Dat zijn precies de plekken waar je wilt werken! Want waarom zou je daar alleen maar naartoe gaan om drankjes te nuttigen, als je daar ook je werkomgeving van kan maken? Juist! Dus vraag bij het bestellen van je favo biertje eens of ze op zoek zijn naar nieuwe werknemers. Vergeet vooral niet te vermelden dat je je erg thuis voelt en hier echt graag zou willen werken. Wedden dat je een goede indruk achterlaat.

Werken op evenementen

Hoe groot of klein de studentenstad ook is waar je woont, er worden altijd evenementen georganiseerd. Dit kan bijvoorbeeld een concert in Tivoli in Utrecht zijn, een klein stadstheater in Zwolle of een jaarlijks terugkerend festival in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag. Een heel leuke plek om te werken als je houdt van cultuur, mensen en een goede sfeer! Een bijkomend voordeel is dat je na het werken kan blijven plekken en óók kan genieten van het evenement! Is er een leukere manier om je geld te verdienen als student?

Barista

Heb je ‘s ochtends vroeg nooit last van een ochtendhumeur, maar is geen dag compleet zonder een aantal kopjes koffie? Wie weet is een carrière als barista wel wat voor jou! Koffie zetten doe je niet zomaar, coffee is a form of art. Koffie zorgt ervoor dat je de dag scherp en gefocust begint, is er in verschillende soorten, maten en smaken en eerlijk: een perfect gezet kopje koffie maakt elke dag goed. Je moet er wel een cursus of twee voor volgen, maar dat is dan weer een mooie aanvulling op je cv en je hebt er de rest van je leven profijt van.

Bezorger

Een baan die wel bij de leukste bijbaan in iedere studentenstad behoord, maar misschien niet altijd de aller-, allerleukste baan is: werken als bezorger. Je kan als fietsbezorger aan de slag bij bedrijven zoals Flink, Thuisbezorgd en Coolblue, maar als je het tof vindt om veel auto te rijden dan heb je natuurlijk ook genoeg opties. Denk aan het bezorgen van boodschappen voor Albert Heijn of in een elektrisch Picnic-wagentje. Liever werken met collega’s? Dan kan je kiezen voor een bijbaan als bezorger bij MediaMarkt of Coolblue en samen met je collega’s koelkasten, wasmachines en drogers bezorgen bij jou in de buurt.

Hebben we nog leuke bijbanen voor studenten gemist die je in iedere studentenstad kan doen? Laat het ons weten! Wil je liever een bijbaan die echt bij je past? Dat snappen we! Zo zoek je een bijbaan die bij je past!

Andere bekeken ook

Hoge werkdruk als student: hoe ga je er mee om?

Hoge werkdruk als student: hoe ga je er mee om?

Je bent er maar druk mee, dat studentenleven. Studeren, vrienden, sporten, je ...
Een goed (en mooi) cv maken doe je zo

Een goed (en mooi) cv maken doe je zo

Oké, je hebt de knoop doorgehakt: je moet écht aan die bijbaan. En dat is meer dan ...
5x tips voor de perfecte thuiswerkplek

5x tips voor de perfecte thuiswerkplek

Als je student bent, heb je nog ontelbaar veel uren studeren voor de boeg. Dit doe je
Een studenten bijbaan zoeken die bij je past

Een studenten bijbaan zoeken die bij je past

Het leven is tegenwoordig erg duur en daarom gaan veel studenten op zoek naar een ...
Voordelen van een bijbaan die past bij je studie

Voordelen van een bijbaan die past bij je studie

Een bijbaan is natuurlijk ideaal als je wat meer geld wil hebben om te besteden ...