Een studenten bijbaan zoeken die bij je past

Werkzoekenden

Het leven is tegenwoordig erg duur en daarom gaan veel studenten op zoek naar een studenten bijbaan om wat extra geld te verdienen. Ben jij student en ook op zoek naar een flexibele bijbaan voor studenten? Dan zijn er verschillende manieren om aan een leuke bijbaan voor studenten te komen. We vertellen je hoe je snel een bijbaan vindt die past bij jou, maar ook bij jouw wensen en toekomstvisie.

Bijbaan student | Zo vind je een studenten bijbaan die bij jou past

Voordat je actief op zoek gaat naar een bijbaan voor studenten is het belangrijk om jezelf een aantal vragen te stellen. Hieronder hebben we een aantal voorbeeldvragen opgeschreven zodat jij op zoek kan gaan naar studentenwerk waar je echt blij van wordt.

1. Wat is het doel van deze studenten bijbaan?

Geld verdienen, dát snappen wij ook. Maar wil jij een baan puur en alleen voor het geld? Of zou je ook graag vriendschappen sluiten met collega’s? Dit zou namelijk heel logisch zijn als je net bent gaan wonen in een nieuwe stad omdat je hier studeert. Dan ga je namelijk op zoek naar een ander soort bijbaan dan wanneer je vooral veel geld wil verdienen. Daarnaast kan je ook kiezen voor studentenwerk dat aansluit bij je huidige studie. Op die manier bouw je al een relevant cv op, wat voor je toekomst heel verstandig is. Tot slot kan je jezelf afvragen: wil ik vooral de hele dag zitten achter een computer, of ga ik het liefste naar buiten en ben ik actief aan het werken? Als je antwoord hebt op wat jouw doel is voor deze bijbaan als student, dan kan je door naar de volgende vraag.

2. Wil jij je specialiseren of bredere kennis op doen?

Of je pas net bent begonnen met je studie of opleiding, of al in het derde studiejaar zit: iedereen is ergens goed in. De vraag is alleen hoe én of je dat wilt inzetten tijdens je studenten bijbaan. Wil je je specialiseren in een bepaalde tak van jouw vakgebied? Dan is het verstandig om je bijbaan voor studenten daarop uit te kiezen. Op die manier hang je veel waarde aan je opgebouwde cv: toekomstige werkgevers weten

wat ze aan je hebben. En dat is heel waardevol! Maar dit is vooral verstandig om te doen als je zeker weet dat je dit super leuk vindt om te doen. Ben je daar nog niet zo zeker van, of wil je vooral zo veel mogelijk leren? Dan zoek je toch studentenwerk dat een aanvulling is op wat je al weet en nog gaat leren in je studie? Super interessant om te werken bij een bedrijf dat in de branche zit waar jij later ook in gaat werken. Door jezelf breed inzetbaar te maken, leer je gauw wat je wel en niet leuk vindt.

3. Wil je lang blijven bij een werkgever of liever jobhoppen?

Geen van beide is goed of fout, maar het heeft allebei voor- en nadelen. Als je van plan bent om lang te blijven bij een werknemer, is het slim om te gaan voor een studenten bijbaan waar ruimte voor groei is. Kan je met deze bijbaan als student doorgroeien in een bijbaan met een vast aantal uren? Zou je hier stage kunnen lopen of zelfs een afstudeerstage kunnen uitvoeren? Lijkt dit je helemaal niks? Dan is de kans aanwezig dat jij de komende jaren gaat jobhoppen tussen studentenwerk werkgevers. Dat heeft als voordeel dat je veel werkervaring zal opdoen bij verschillende bedrijven. Als dit goed gaat, betekent dit dat je je snel aanpast, snel leert en een aanpakker bent: allemaal positieve eigenschappen!

Studenten bijbaan vacature

Als je weet wat je wil doen dan kan je daadwerkelijk op zoek gaan naar de perfecte studenten bijbaan voor jou! Dit doe je het snelst via een speciale vacaturebank voor studenten zoals Studentenmatch! Hier schrijf je jezelf in, je maakt een cv waar je al je relevante werkervaring op vermeld en tot slot schrijf je een stuk tekst over jouzelf. Hierin laat je je uiteraard van je beste kant zien. Als jij een geweldige studenten vacature tegenkomt, dan is het van belang dat je indruk maakt. Vind je het lastig om te bedenken hoe je een goede indruk maakt bij een potentiële werkgever? Het belangrijkste is dan als eerst een betrouwbaar profiel.

Leestip: zo maak je een goed cv!

Bijbaan voor studenten zoeken

En dan kan je studenten vacatures gaan bekijken op Studentenmatch. Ga jij voor die het studentenwerk dat een aanvulling is op jouw studie of opleiding? Of wil je vooral lekker snel geld verdienen? Uiteraard kan je ook gaan voor een bijbaan die je bij voorbaat al niet leuk vindt, maar hoe gelukkig word je daarvan? Dit houd je nooit super lang vol en het haalt ook een belangrijk aspect van werken af: plezier! Het is zo belangrijk om het naar je zin te hebben op je studentenwerk, al is het maar een studenten bijbaan voor een paar uurtjes in de week. Het is wel iets waar je wekelijks veel tijd in stopt. Dan kan je het maar beter naar je zin hebben, toch?!

Een studenten bijbaan alleen mogelijk in het weekend? Welnee! Je hebt naast een gewone bijbaan student, ook een vakantie bijbaan student, een weekend bijbaan student, avondwerk student, nachtwerk student en zelfs thuiswerk bijbaan als student. Genoeg dingen dus om je in te verdiepen voordat je gaat solliciteren. Succes!

Andere bekeken ook

Hoe schrijf je een goede vacature

Hoe schrijf je een goede vacature

Studentenmatch is bedacht om getalenteerde studenten te matchen met goede werkgevers.
Goede werknemers vinden

Goede werknemers vinden

De vacaturetekst is geschreven en de vacature staat live op Studentenmatch. Tijd om ...
5x tips voor de perfecte thuiswerkplek

5x tips voor de perfecte thuiswerkplek

Als je student bent, heb je nog ontelbaar veel uren studeren voor de boeg. Dit doe je
Een studenten bijbaan zoeken die bij je past

Een studenten bijbaan zoeken die bij je past

Het leven is tegenwoordig erg duur en daarom gaan veel studenten op zoek naar een ...
Hoe zorg je voor een betrouwbaar profiel?

Hoe zorg je voor een betrouwbaar profiel?

Je hebt de keuze gemaakt om op zoek te gaan naar een studenten bijbaan zodat je geld ...